KABIZLIK VE ŞİŞKİNLİĞİ YOK EDEN 10 BİTKİ ÇAYI

KABIZLIK VE ŞİŞKİNLİĞİ YOK EDEN 10 BİTKİ ÇAYI

Kadın ya da erkek fark etmez, kabızlık birçok kişinin başına geldiğinde sinir bozan bir durumdur. Yediklerimiz ve içtiklerimizle doğrudan alakalı olan kabızlığın, kullandığımız ilaç ve şuruplarla da alakası vardır.

Karnımız şişer, onunla da yetinmez ağrır ve pantolonlarımızın içine bile giremediğimiz bir hal alabiliriz. 

Kronik kabızlık yaşayanlara önerimiz ilaçlardan önce bitkisel yani doğal yollara başvurmanız. Onlar nedir diye soracak olursanız. Buyursunlar.

Bir ferahlık geldi: Nane çayı 

Sindirimin sisteminize yerleşmiş o sıkıntıları silmenizin en ferah yolunu takdim ediyoruz. Nane çayı! Durma noktasına gelmiş sisteminizin çalışmasına yardımcı oluyor, şişkinliğinizi azaltıyor bu güzellik. Sık sık mideniz bulanıyorsa, hiç durmayın hemen bir nane çayı demleyin. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmesi de ekstrası.

Krampları da hafifletir: Rezene çayı 

Başımıza bela, midemize, bağırsağımıza ceza o kramplar yok mu? Günlük hayatımızı mahvettiği yetmezmiş gibi geçmek de bilmezler. Aslında çözümü, tadı çok sevilmese de rezene çayında. Bağırsaklarınızda sertleşen, sıkıntılı dakikalar yaşatan sert dışkıları yumuşatıyor ayrıca minik mucizemiz. Yemek sonrası yaşadığınız şişkinlikleri soda ile bastırmak yerine bir rezene çayı demleyin. Çok daha sağlıklı ve etkili olacaktır.


Toksinlere veda busesi: Kuşburnu çayı 

Grip olunca demliyoruz, rahatlamak için bardak bardak tüketiyoruz. Şimdi de bağırsaklarımız için günde 2 bardak içiyoruz. İçeriğindeki bileşenlerle toksinlerin izini bırakmayan kuşburnu, bağırsakların daha hızlı çalışmasını sağlıyor. Rezene çayında olduğu gibi yemek sonrası şişkinliği azaltıyor.


Ağrı kesici gibisin: Zencefil çayı 

Tamam, kabul ediyoruz. Tadı azıcık acı ama birazdan sayacağımız faydalarını duyunca daha bir sevdirecek kendini zencefil çayı. Artık umudunuzu kestiğiniz sindirim sisteminize sihirli bir değnek dokunmuşcasına çalıştırır. Kramplarınızın, mide ve bağırsak ağrılarınızın azalmasına yardımcı olur. Dolaşım sisteminizi uyararak, düzenli çalışmasını sağlar.


Bak yeşil yeşil: Isırgan otu çayı 

Yapraklarındaki bileşenler sayesinde ısırgan otu birçok derde deva olduğu gibi şişkinliği yok ederek kabızlığa da iyi gelmektedir. Bir fincan sıcak suyun içerisine bir çay kaşığı kurutulmuş ısırgan otu koyabilirsiniz.


Rengi yeter: Karahindiba çayı 

Özellikle yatmadan önce içilen karahindiba çayı iştahı düzenler ve aşırı yeme isteğini bastırır. Aynı zamanda kan şekerine ve insüline iyi gelir. Böylece ani, sık acıkma ve aşırı yeme isteği gibi sorunları ortadan kaldırır. Tüm bu güzelliklerinin yanı sıra gün içinde içildiğinde kabızlık sorunlarını da engeller. 

Önemli bir not: Karahindiba çayının demleme şekli diğer çaylar gibi kolay değil, dikkat etmekte fayda var. 

Karahindiba çayı karahindiba otunun taze ve kurutulmuş yapraklarından ve köklerinden hazırlanır. 6 çay kaşığı kurutulmuş karahindiba kökü ile 6 çay kaşığı karahindiba yaprağı karıştırılarak kaynamış suyun içine atılır ve 20-25 dakika kaynatılır. Taze karahindiba otu kullanılacaksa ölçü iki katına çıkarılarak çay hazırlanır. Karahindiba çayını tatlandırmak için karanfil, tarçın ve zencefil gibi bitkiler kullanılabilir.

 

İyice demlensin lütfen: Ekinezya çayı 

Ekinezya çayı, bağışıklık sistemini güçlendirerek, başta grip olmak üzere, virüs yoluyla bulaşan tüm hastalıkların tedavisine destek olur. Diğer yazdığımız çaylar gibi mide ve sindirimi de kolaylaştırarak kabızlığı büyük ölçüde engeller.

 

Tatlı ama ekşi: Elma çayı 

İsteğe göre içerisine tarçın gibi çeşitli baharatların da eklenebildiği elma çayı, tatlı ama bir yandan da ekşimsi tadı, içerdiği vitaminlerin çeşitliliği ve kalori yakmayı hızlandıran yapısıyla bilinir. Tüm bu özelliklerin yanı sıra elmanın lifinden gücünü alan elma çayı kabızlığı da yok eder.


Isırgan otuyla karıştırmayın: Melisa çayı 

Isırgan otuna benzeyen bir ot olan melisa otu, çay olarak tüketildiğinde mide rahatsızlıklarında gaz ve ağrı giderici etkiye sahiptir. Bununla birlikte melisa çayı kabızlığı da gidermek için tercih edilir.


Doğal müshil diye bilinir: Sinameki 

Güçlü bir müshil etkisine sahip olan sinameki çayı, kabızlığı ortadan kaldırmasının yanı sıra, aynı zamanda iyi bir idrar söktürücüdür. Ayrıca mide ülserine sebep olan bakterileri yok ederken, idrar yollarındaki mikropların ve mantar enfeksiyonlarının tedavisine yardımcı olmaktadır.

 

 

 

mahmure