Taşeron işçilerden çıplak eylem
TÜRK-İŞ'e bağlı Yol-İş Sendikası üyesi taşeron işçiler, Yeşilli Meydanı'nda 'çıplak' eylem yaptı.
Bellerinin üstünde kıyafet bulunmayan grup Çalışma Bakanı Faruk Çelik'i protesto ederek Yargıtay kararlarının uygulanmasını ve kadroya alınmalarını istedi.
İşçilerin eylemine CHP, MHP, İP gibi siyasi partilerin başkan ve yöneticileri ile sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Eyleme katılanlar, "İş ekmek yoksa barış da yok", "Bakma baktıkça sıra sana gelecek", "Hırsız var", "Her yer rüşvet her yer yolsuzluk", "Gün gelecek devran dönecek, AKP halka halka hesap verecek" sloganları attı.
Eylemde konuşan Yol-İş Sendikası Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Muharrem Yıldız, "Bir hırsız var, hakkımız olan kadroyu vermiyor. Biri ayakkabı kutularında milyon dolarları götürüyor. Bir de bugün söylediğini yarın inkar eden hırsızlar var. Maalesef ki son 10 yılda, 'Hırsız var' gayet yerinde bir slogan oldu" diye konuştu. Yıldız, Karayolları'nda çalışan taşeron işçilere Yargıtay tarafından verilen kadrolarla ilgili kararların bir türlü uygulamadığına dikkat çekip, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in köleliği yasal mevzuat haline getirmeye çalışıyor" dedi.
"TAŞERONA KADRO VERECEĞİZ DİYEREK GAZ ALIYORLAR"
Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü:
"Son zamanlarda basın açıklamalarında 600 bin karayolu taşeron işçisine kadro verileceğini gazetelerden okuyorsunuz. Bunların tamamı yalan ve aslı olmayan haberlerdir. '600 bin kişiye kadro veriyoruz, onu veriyoruz, bunu veriyoruz. `4/C'liye kadro veriyoruz', safsatasıyla kamuda çalışan taşeron işçilerin mahkemeye gidişlerini bir müddet ertelemek istiyorlar. Köle düzeni getirecekleri bir düzenlemeye kadar toplumun gazını almayı amaçlıyorlar. Bu yasal düzenlemeyi yaptıktan sonra, Türkiye'de taşeron işçiliği köle pazarına dönüşecek ve yargıda da asla kazanılmayacak davalar haline gelecektir."
NİYE ÇIPLAK EYLEM?
Eylemi neden çıplak yaptıklarını da açıklayan Başkan Yıldız, "Bugün burada soyunarak bu eylemi yaptık. Çünkü arkadaşlarımız aç, kışın yakacak alacak paraları yok. Sizin `taşeron işçi' Yargıtay'ın kadrolu işçi' dediği bu arkadaşların hakları verilene kadar, bu eylemleri Türkiye'deki tüm illerde farklı farklı yapacağız" dedi.
Kaynak: