Konya'da FETÖ'ye bağış listesi depremi
Hakkında 177 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verildiğini, başvuruları üzerine Yargıtay 5. Ceza Dairesinin tüm sanıklar hakkındaki hükmü kaldırdığını hatırlattı.
Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyelerince asılsız delillerle şirketine operasyon düzenlendiği iddia edilen iş adamı Nusret Argun, "Örgütün Konya'da 2 bin 700 kişilik bağış listesi çıktı. Benden önce 100 lira topluyorlarsa benden sonra 100 bin lira toplamışlar." dedi.
OTELDE BASIN TOPLANTISI
Argun, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, kendisine ve 233 kişiye yönelik, FETÖ/PDY üyelerince asılsız delillerle 2008'de gerçekleştirilen operasyon sonrası Adana'daki özel yetkili 8. Ağır Ceza Mahkemesince hakkında 177 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verildiğini, başvuruları üzerine Yargıtay 5. Ceza Dairesinin tüm sanıklar hakkındaki hükmü kaldırdığını hatırlattı.
İSTEKLERİNİ YERİNE GETİRDİM
Yargıtayın o günkü yargılamadaki eksiklikleri, yanlışlıkları ve kurulan kumpasları tüm açıklığıyla ortaya koyduğunu ifade eden Argun, FETÖ'nun isteklerini yerine getirmemesiyle başlayan sürecin buralara kadar geldiğini dile getirdi.
Argun, şahsında Konyalıların "terbiye edilmeye" çalışıldığını, insanların bu şekilde gözlerinin korkutulduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
ENERJİ HİSSELERİ
"Bunların bana kumpas kurmalarının sebebi enerji piyasasındaki hisselerimdi. Örgütün Konya'da 2 bin 700 kişilik bağış listesi çıktı. Benden önce 100 lira topluyorlarsa benden sonra 100 bin lira toplamışlar. Himmet isteyecekleri kişilere, 'Nusret Argun'un yanına, cezaevine gitmek ve aynı muameleyi görmek istemiyorsan' diyerek, aldıklarını kat kat çoğaltmışlar. Bunu Konya'daki FETÖ/PDY yapılanması davasındaki beyanlarından anlıyoruz.
BİN İFADE VAR
Yaklaşık binin üzerinde ifade var. Hepsi de bu örgüte haraç vermiş. Şifre şu; 'Emniyet müdürü ile fotoğraf çektireceksiniz, ofisinize asacaksınız. İstenen haracı da götürüp teslim edeceksiniz.' Bununla ilgili yüzlerce ifade var."
DAVANIN GEÇMİŞİ
İş adamı Nusret Argun, 2014'te Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığına verdiği dilekçede, 2008'de sahte deliller üretilerek şirketlerine ve Konya bürokrasisinde çalışan birçok kişiye "Final" adı verilen operasyon yapıldığını ileri sürmüştü.
Operasyonu yapan KOM Şube personelinin paralel yapıya mensup kişilerden olduğunu savunan Argun, bu yapıya mensup kişilerin, başta öğrenci yurdu olmak üzere taleplerini yerine getirmemesi üzerine FETÖ/PDY'nin emniyet ve yargı ayağıyla koordineli şekilde kendisine kumpas kurduğunu iddia etmişti.
POLİSLERE TUTUKLAMA
İddialar doğrultusunda Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca, KOM Şube Müdürlüğü tarafından planlı çalışma dosyası açılarak çalışmalara başlanmıştı. Soruşturma çerçevesinde iddialara yönelik birtakım deliller elde edilince rütbeli polislerin de bulunduğu bazı kişiler gözaltına alınarak tutuklanmıştı.
Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan davada, 2'si tutuklu 74 sanık yargılanıyor. Sanıklara, "FETÖ/PDY'ye üye olmak" ve "soruşturmanın, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, gizlemek veya değiştirmek" gibi suçlamalar yöneltiliyor.
OKYANUS ŞİRKETLER GURUBUNA İŞLEM
Soruşturma kapsamında 19 ilde düzenlenen operasyonların gözaltı gerekçesinde sanıkların, Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinin 2008'deki operasyonunda, Konya merkezli Okyanus Şirketler Grubu Başkanı Nusret Argun ve 233 kişiye asılsız delillerle işlem uyguladıkları iddiası yer alıyor.
O dönemde Okyanus İnşaat'ın yaklaşık 200 dairesine satılmaması için tedbir konulduğu ancak sanıklardan birinin bu dairelerden 2'sini usulsüz şekilde piyasadan daha ucuza satın aldığının ortaya çıktığı kaydediliyor.
REKLAMDA OYNAYIP 2 DAİRE ALMIŞ
Yine sanıklardan emniyet mensubu olduğu belirtilen kişinin, Konya'daki emlak şirketinin reklamında oynadığı ve karşılığında 2 daire aldığı öne sürülüyor.
Ayrıca iş adamı Argun'un borsada halka arz edilen 75 milyon liralık doğalgaz şirketinin değerinin usulsüz soruşturmalarla düşürüldüğü ve değerinin çok altında, 11 milyon liraya başka iş adamına satıldığı iddia ediliyor.
177 YIL CEZA ALMIŞTI
Asılsız delillerle şirketine operasyon düzenlendiği iddia edilen iş adamı Nusret Argun hakkında yerel mahkemenin verdiği 177 yıl 4 ay 15 günlük hapis cezası kararı, Yargıtay tarafından bozulmuştu.