ASELSAN'DA MÜHENDİSİN SIR İNTİHARI
Ankara'da ASELSAN' da görevli mühendis evinde ölü bulundu.
İki gündür işe gitmediği için arkadaşları 28 yaşındaki Erdem Uğur'un Çankaya Cebeci mahallesi Akat sokak 4/2 adresindeki evine geldi. Kapının açılmaması üzerine Uğur'un arkadaşları polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çilingir yardımıyla girdiği evde Uğur'un cesedi ile karşılaştı. Erdem Uğur'un yatağında üzerinde battaniye örtülü, ağzına dayanmış büyük tüp hortumuyla bulunduğu öğrenildi.
POLİS ALARMA GEÇTİ
Daha önce de ASELSAN mühendislerinin şüpheli biçimde ölmesi nedeniyle Erdem Uğur'un ölümüyle ilgili Başkent polisi alarma geçti. Asayiş ekipleri yanı sıra Cinayet Büro dedektifleri de olay yerine geldi. Ekipler, bina çevresinde araştırma yaptı. Olay Yeri İnceleme ekipleri de içerdeki yoğun gaz nedeniyle çalışmalarını maskeyle gerçekleştirdi. Detaylı parmak izi araması yapıldı. İncelemelerin ardından toplanan deliller, torbalarla polis aracına taşındı. Şahsın evinde bulunan A4 kağıdına yazılı, ‘Dikkat gaz açık’ yazısı da incelenmek üzere emniyete götürüldü.
DİĞER MÜHENDİSLERİN SIR İNTİHARLARI
Başbakanlık Teftiş Kurulu, Aselsan’da 2006 yılında peş peşe yaşanan intihar vakalarını inceledi. Bir yıl boyunca ayrıntılı bir şekilde vakalar üzerinde çalışan müfettişlerin raporları gazetelerde şöyle yer almıştı.
ERDOĞAN'A SUNULUP SAVCILIĞA GÖNDERİLMİŞTİ
Başbakan Tayyip Erdoğan’a sunulduktan sonra soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Rapor, yaşanan ölümlerin cinayet mi yoksa gerçekten intihar mı olduğu sorusuna net bir cevap vermiyor. Bulguları alt alta sıralayan müfettişler, özellikle Hüseyin Başbilen ile Evrim Yançeken’in son anlarına ait kamera görüntülerine ihtiyaç bulunduğunu ama aradan geçen 7 yıl nedeniyle böyle bir imkân bulunmadığını aktarıyor. Ölümü incelenen 4 mühendisin de psikolojik tedavi gördüğü anlatılırken Hüseyin Başbilen’in intiharının ardından diğer 3 mühendisin peş peşe psikolojik tedavi görmeye başlaması şüpheli bulunuyor. Fakat bu 4 mühendis arasında herhangi bir bağ tespit edilememiş. Dördüyle ilgili de, ‘Kritik projelerde çalışmıyorlardı.’ deniliyor. Raporun en çarpıcı bölümlerinden biri, mühendislerin zihin kontrol yöntemleri ile psikolojilerinin bozulup intihara sürüklenmiş olabileceğine dair ifadeler. Savcılığa da dosyanın bu yönüyle de incelenmesi gerektiği önerisi yapılmış ancak ciddi bir sonuç çıkmamıştı.
Kaynak: