Pırlantaya Yok Ölüye KDV Var
.
'PIRLANTAYA YOK ÖLÜYE KDV VAR'
İş dünyası da sonunda isyan etti AKP iktidarının bir yandan her türlü savurganlığı yaparken öte yandan A'dan Z'ye herşeye gelişi güzel vergi uygulaması, iş adamlarını da çileden çıkarttı. Hükümet ekonomide uyguladığı plan ve bütçe dışı harcamlar ile meydana gelen devasa cari açığı kapatabilmek için akla gelecek herşeye vergi salıyor. Kasım ayı olağan meclis toplantısında bu durumdan şikayet eden Antalya Ticaret ve Sanayi odası başkanı Çetin Osman Budak çok ilginç örnekler verdiği konuşmasında şöyle dedi.
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, ambulans ve morg hizmetinde KDV ödemesini eleştirerek, "Yani öldükten sonra da KDV devam ediyor. Bu çok enteresan. Pırlantada ÖTV sıfırlandı ama ölülere biz KDV ödüyoruz. Bu yaman bir çelişki" dedi.
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, ambulans ve morg hizmetinde KDV ödemesini eleştirerek, "Yani öldükten sonra da KDV devam ediyor. Bu çok enteresan. Pırlantada ÖTV sıfırlandı ama ölülere biz KDV ödüyoruz. Bu yaman bir çelişki" dedi.
SORUN KREDİ KARTI DEĞİL
ATSO'nun Kasım ayı olağan meclis toplantısında konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Budak, Türkiye'de işsizlik oranının 8 ile 10 seviyesinde olduğunu, büyüme hızının yüzde 4'e ulaşamadığını söyledi. Büyüme oranının Türkiye'ye yetmediğini vurgulayan Budak, orta vadeli planlarla önümüzdeki yıl iç tüketimi kısıtlayıcı tedbirlerin alınmasına yönelik çalışmaların yapıldığını kaydetti. Meselenin kredi kartları gibi görüldüğünü aktaran Çetin Osman Budak, Türkiye'de perakende ticaretin 500 milyar lira olduğunu bunun da 80 milyarının kredi kartı alışverişiyle gerçekleştiğine dikkati çekti. Budak, kredi kartı vadelerinin kısıtlanmasıyla iç tüketimin kısıtlanamayacağını söyledi.
BLOK MERMER BİLGİSAYAR PARASINA
Türkiye'deki imalat, sanayi ile tarım alanındaki yatırımların gayri safi milli hasılaya katkısını değerlendiren ve geçmiş yıllara göre düşüş yaşandığını aktaran Budak, yatırımlardaki büyümenin iletişim, sağlık, alışveriş merkezi, zincir marketler, bankacılık gibi hizmet sektörüne yapıldığını belirtti. Katma değeri düşük üretim yapıldığını ve katma değerin yükseltilmesi için markalaşmanın önemini anlatan Budak, "Toptancı halindeki fiyatlarının ortalamasını aldım. Bir kasa domates bir diş macunu ile eşdeğer durumda. En çok ihracat ürünü arasında yer alan mermer de bir dizüstü bilgisayarla eşdeğer. Mermeri blok halinde gönderip sonra plaka halinde ithal ediyoruz" dedi.
MORG HİZMETİNDE KDV SIFIRLANSIN
ATSO Sağlık Hizmetleri Grubu'nun çalışmaları hakkında bilgi veren Budak, grubun ambulans hizmetinde KDV'nin düşürülmesi talebiyle çalışma yaptığını anlattı. Komitenin çalışmasında en dikkat edici konunun morg hizmetinde KDV'nin sıfırlanması yönünde olduğunu aktaran Budak, "Yani öldükten sonra da KDV devam ediyor. Bu çok enteresan. Pırlantada ÖTV sıfırlandı ama ölülere biz KDV ödüyoruz. Bu yaman bir çelişki. İnşallah istediğiniz yerine gelir" diye konuştu.
'EĞİTİM SİSTEMİ DEĞİŞMELİ'
Türkiye'deki dershane tartışmalarının nedeninin eğitim sistemi olduğunu ve eğitim sisteminin değişmesi gerektiğini ifade eden ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, şöyle konuştu:
"Eğitimde her bakanla bir müfredat değişikliği bugünkü yapıyı ortaya çıkardı. Dershaneler suçlu yerine kondu. Türkiye'de 4 bin dershanede 100 bin çalışan var. Devlet okullarındaki eğitim yapısı ortada. Böylesine bir eğitim sisteminde 'dershaneleri kapattım' denilmesi aslında kapatmaz, merdiven altına iner. İmkanı olanlar çocuklarına özel ders aldırabilir. İmkanı olmayanlar fırsat eşitliği konusunda sınıfta kalır. Dershaneler, bu eğitim sisteminin sonucu. Türkiye'de eğitimi dönüştürürsünüz, reform yaparsınız batı ülkeleri seviyesine getirirsiniz. Yasaklamayla kayıt dışına ve merdiven altına indiririz. Eğitimi siyasi malzeme olarak tartışmamak lazım."
Kaynak : Haber Artı Türk