OLAYLI MÜZEDE, MÜDÜRE ANMA TOPLANTISI
SÜNNET düğünü yapıldığı için sosyal medyada tartışma yaratan Eskişehir ETİ Arkeoloji Müzesi'nde geçen ay ölen müze müdürü Dursun Çağlar için anma toplantısı düzenlendi.
Rahatsızlığı nedeniyle geçtiğimiz 19 Mayıs'ta yaşamını yitiren Eskişehir Arkeoloji Müze Müdürü Dursun Çağlar için uzun yıllardır görev yaptığı müzede, bu akşam bir anma toplantısı düzenlendi. Valilik, Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü ve Eskişehir Araştırmaları Topluluğu (ESART) tarafından gerçekleştirilen anma etkiliğine Çağlar'ın yakınları, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Osman Gül, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) öğretim üyeleri, müze çalışanları ile çok sayıda kişi katıldı.
Geçen cumartesi akşamı sünnet düğünün yapıldığı çok amaçlı salonda gerçekleştirilen anma etkinliği öncesi konuşan Anadolu Ünriversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erol Altınsapan, Dursun Çağlar'ın ölümüne çok üzüldüğünü söyledi. Çağlar'ın Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi'ne katkısının büyük olduğunu belirten Altınsapan, "Kendisi Eskişehir arkeolojisine emek veren kişiler arasında benim adıma birinci sırada gelmektedir. Yaklaşık 30 yıldır tanıdığım Dursun Çağlar her türlü maddi manevi eziyete katlanarak gerek teşhir çalışmalarında olsun gerek şehrimizde yürütülen kazıların hayata geçmesinde, eserlerin ortaya çıkmasında olsun büyük emekler sarf etti. Dursun Çağlar'ı anan bir anı kitabı çıkmasını planlıyoruz" diye konuştu.
Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Osman Gül de anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, Dursun Çağlar ile Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde aynı yıllarda öğrenci olduklarını söyledi. Gül, "O iyi bir arkeolog, Eskişehir'i iyi tanıyan insanlardan biriydi. 33 senesini 'Eskişehir'e müze yapacağım' diye müzeye hayatını veren bir arkadaşımızdı" dedi.
Anma etkinliğinde Dursun Çağlar'ın yaşamı ile ilgili slayt gösteriler sunuldu, arkadaşları Çağlar'la olan anılarını anlattı.
Etkinliğe katılanlar, tartışma konusu olan müzedeki sünnet düğünü olayı ile ilgili olarak konuşma yapmaktan kaçındı. Bazı öğretim üyeleri ise müzedeki çok amaçlı salonda sergi, kokteyl, nikah, seminer, defile ve düğün gibi sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılmasının çok normal olduğunu savunarak Avrupa ülkelerinde bu konuların teşvik edildiğini söyledi.
Kaynak: