Binalarda açık havuza yasak Mescit yapmak zorunlu hale geliyor
İstanbul Zeytinburnu belediyesi meclisinde kabul ettiği imar yönetmeliği değişiklikleri ile havuz yapımına yasak Mescit yapını ise zorunlu hale getiriyor.
AKP'li Belediye meclisinin aldığı karar ile Zeytinburnu'nda çok ilginç imar değişikliklerine gidiyor. Rapora yazılan ve oylamada kabul edilen değişikliklere göre havuz yapımı yasaklanıyor mescid yapımı ise zorunlu hale getiriliyor. İşte tartışma yaratacak haber.
AÇIK HAVUZ YASAK
Zeytinburnu Belediyesi, ilçe genelinde 10 bin metrekareden büyük alanlarda açık havuz yapılmasını yasakladı. Belediye meclisinde AKP'li üyelerinin oylarıyla kabul edilen rapora göre, 10 bin metrekareden büyük alanlarda mescit yapmak zorunlu hale getirildi.
GİDEREK YAYGINLAŞTIRILACAK KARAR
CHP’li Meclis üyelerinin “ret” oyuna karşın AKP’li Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilen rapora göre, Zeytinburnu genelinde 10 bin metrekareden büyük alanlarda açık havuz yapılması yasaklandı. Mescit yapmak ise zorunlu.
ZORUNLU MESCİT
Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, Zeytinburnu Belediyesi Meclisi’ne gelen imar komisyon raporunda, Zeytinburnu küçük ölçekli planının geçen ay yürürlüğe giren Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile uyumlu hale getirilmek istendiği belirtildi. Plana eklenmek istenen bazı kararlar ise tartışma yarattı. Raporda özetle şu ifadelere yer verildi: “10 bin metrekare ve daha büyük parsellerde yapılması zorunlu olan mescit bloklardan bağımsız ayrık olarak yapılacak olup yönetmelikte belirlenen taban alanı hesabı ve bloklar arası yapı yaklaşma mesafelerine tabi değildir. Emsal hesabına göre yapılacak bütün uygulamalarda açık havuz yapılamaz ve 1+1 tipi konut sayısı toplam konut sayısının yüzde 15’ini geçemez"
CHP: İTİRAZ EDECEĞİZ
Konuyla ilgili konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Esin Hacıalioğlu karara itiraz edeceklerini belirterek “Zeytinburnu Belediyesi’nde şeriat kararları alındı. Açık havuz yasak. Her siteye mescit. 1+1’ler uygunsuz işlere neden olduğu için yüzde 15’e kadar müsaade. Buna göre insanların gelecekteki yaşam alanlarını planlamaya çalışıyorlar. Kaç kere bu maddelerin neden meclise getirildiğini sormamıza rağmen bu maddelere ilişkin bir açıklama da getirmediler” dedi.