BBC'DEN AKP'YE BİR SOMA ŞOKU DAHA

BBC'DEN AKP'YE BİR SOMA ŞOKU DAHA

Haber Artı Türk 7/24 Sadece Gerçekler sloganıyla hiç bir şeyden korkmadan okurlarını aydınlatmayı sürdürecektir

HABER ARTI TÜRK AÇIKLAMASI

BBC tarafından yayınlanan ve sitemizde alıntı olarak yayınladığımız, "150 bine yakın okur tarafından izlendikten sonra, AKP'ye yakın medya ve AKP'li söylemleri ile bilinen sosyal medya operasyonları ile karalanmaya çalışılan habere, BBC'den yalanlama geldi.

CNN Türk'te yayınlanan o yalanlamaya ilişkin haberi alıntı olarak veriyoruz. Bu haberde İnternet Gazetemizin tek bir yorumu yoktur. Ayrıca tıpkı BBC'nin savunduğu gibi alıntımıza eklediğimiz metinde konuşmacının "Madenci Eşi" olduğundan başka bir ekleme bulunmamaktadır. Gazetemize ve sitemize gerçekleri yansıtma işini yaparken yapılan iktidar yanlısı saldırı ve tehditlerden de asla korkmuyoruz..Bu tehditleri ve küfürleri sitemiz video haberinin altında izleyebilirsiniz.

Genel Yayın Yönetmenimiz Cuma Hikmet'in çok bilinen bir sözü vardır. "Donkişot yüreğiniz yoksa yel değirmenlerine saldırmayınız" Haber Artı, Don Kişot olmaya devam edecektir.

İŞTE CNN TÜRK'ÜN O HABERİ (yorumsuz)

BBC Türkçe editörü Murat Nişancıoğlu, Soma'da AKP'ye tepki gösteren madenci yakını kadınlarla ilgili haberin "tezgah" olduğu iddialarıyla ilgili Twitter'dan açıklama yaptı. Nişancıoğlu, "BBC Türkçe, muhabirinin ve haberinin arkasındadır" dedi.

Hazırlayan: Sercan Tezcanoğlu / CNNTurk.com - |
17.05.2014 Cumartesi 16:00

BBC Türkçe'de 15 Mayıs tarihinde yayınlanan ve Soma'da ölen işçilerin ailelerinin AK Parti'ye yönelik tepkilerin yer aldığı "AKP işten atma tehdidiyle oy topladı" başlıklı haberle ilgili bazı medya organlarında iddialar yer almıştı.

Görüntülerde konuşan kadınların Gezi eylemcisi olduğu ve başörtü takılarak AK Parti karşıtı olarak konuşturulduğu iddia edilmiş, BBC Türkçe, haberi yapan Muhabir Rengin Arslan ve videoda konuşan madenci eşleri aleyhine haberler yapılmıştı.

İŞTE BİZİMDE YAYINLADIĞIMIZ VE YÜZBİNLERİN İZLEDİĞİ O VİDEO

video-galeri-font-003.jpg

BBC Türkçe Editörü Murat Nişancıoğlu Twitter'dan iddialara açıklık getirdi.

Nişancıoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Dün bazı yükümlülüklerim olduğu için pek ortalıkta değildim. Fakat şimdi çok geç olsa da bazı şeyleri söylemek ve süren bir saçmalığa son vermek gerekiyor.

Dün bazı medya organlarında BBC Türkçe'ye ve muhabiri Rengin Arslan'a saldıran yazılar çıktı.

Bu çirkin suçlamalar bir ihtimal bu gün de sürebilir. İddiaların tümü asılsızdır.

BBC Türkçe Rengin Arslan'ın haberinin tümüyle arkasındadır. Soma'da AKP'yi eleştiren görüşler dile getiren kadın bir madenci eşidir. Asılsız saldırıda bulunan bu medya ölçüyü o derece kaçırmıştır ki, bizim kendisini ölen bir işçinin eşi olarak sunduğumuzu da uydurmuştur.

Rengin Arslan'ın haberinde bunu söyleyen tek bir kelime yoktur. Görüntüde konuşan kadın kocası sağ olan bir işçi eşidir.

Kimliği de sonradan teyid edilmiştir. BBC Türkçe'ye ve Rengin Arslan'a ve tabii videoda görünen kadına karşı başlatılan böylesine çirkin seviyesiz ve yalana dayalı saldırılarla ilgili daha ayrıntılı açıklamayı bilahere yapacağım."

Eğitim-Sen'den açıklama

Eğitim-Sen'de bir açıklama yaparak kendi üyeleri olan Leyla Duran ve Birgül Salman'ın BBC Türkçe'nin yaptığı röportajdaki madenci eşleriymiş gibi gösterilmeye çalışılarak hedef gösterildiğini belirtti.

Leyla Duran ve Birgül Salman bu haberleri yapan gazete ve internet siteleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

BBC Türkçe muhabiri Rengin Arslan da Leyla Duran ve Birgül Salman'ın Manisa Valiliği'ne başvurduğunu ve hedef gösterildikleri için koruma talep ettiklerini Twitter'daki hesabından duyurdu.

Eğitim-Sen'in açıklaması şöyle:

"Soma`da hayatını kaybeden madencilerle ilgili bütün Türkiye yas tutarken, Soma halkının tarifsiz acısını yaşamasına bile izin vermeyip acılı ailelere saldıran siyasi iktidar ve yandaşları, katliamın üzerini örtmek için seferber olmuş durumdadır.

Yayıncılık çizgisi ile yandaşlık kavramını bile geride bırakan malum gazete ve haber siteleri, Soma`da yaşanan Türkiye tarihinin en büyük işçi katliamının bir numaralı sorumlusu olan AKP hükümetini kurtarmak için yalan haberler ve arsızlık sınırlarını zorlayan iftiralar ile Eğitim Sen Manisa Şube Eğitim Sekreteri Leyla Duran ve SES şube yöneticisi Birgül Salman`ı açıkça hedef göstermiştir. 
Soma`da yaşanan işçi cinayetindeki sorumluluğu nedeniyle hükümete yönelik eleştirilerden kurtulmak için çıkış yolu arayan yandaş gazete ve haber siteleri, Soma halkını provoke ederek hedef saptırıp, Eğitim ve SES yöneticisi iki arkadaşımız ile Soma`da yakınlarını kaybeden iki kadın arasında zorla benzerlik kurmaya çalışarak, günlerdir yaptıkları gibi hükümeti haklı çıkarmak için adeta çırpınmış, son çare olarak Gezi direnişi sürecinde yaptıkları gibi alçakça iftiralara başvurmaktan çekinmemişlerdir.

Soma`da BBC Türkçe servisinin yaptığı röportajdaki başları kapalı iki kadının Başbakan aleyhine ve doğruluğu kolayca ispat edilebilecek ifadeler kullanmasını provokasyon olarak değerlendiren yandaş haber siteleri (başta star haber, Türkiye Gazetesi internet sitesi, Yeni Şafak Gazetesi, Akit Gazetesi, ensonhaber.com, beyazgazete.com ve daha pek çok web sitesi) bu kadınların kim olduklarını araştırıp bulabilecekken, yoğun uğraşlar sonucunda madenci yakını iki kadının görüntüleri yanında Eğitim Sen şube yöneticimiz Leyla Duran ile SES şube yöneticisi Birgül Salman`ın fotoğrafını "iliştirip", en temel basın ahlak değerlerini bile ayaklar altına alan bir iftiraya daha imza artmışlardır. 
Yandaş gazete ve internet sitelerinde hedef gösterilerek çirkin iftiralara maruz kalan arkadaşlarımız savcılığa giderek iftira dolu haberleri yayınlayarak açık bir provokasyona imza atan haberleri yayınlayan gazeteler ve haber siteleri hakkında suç duyurusunda bulunmuşlardır. Yandaş gazete ve internet sitelerinin bütün çırpınmalarına, yalan haber ve karalama girişimlerine rağmen Soma`da yaşanan katliamın sorumluları ve arkasındaki güçler hesap verene kadar ne iktidarın şiddeti ne de yandaş medyanın yalan haberleri gerçeklerin üzerini örtmeye yetmeyecektir."

Kaynak:Haber Kaynağı