BAKAN EKER: İNSANLA ATIN BULUŞMASINI SAĞLAYACAĞIZ
BAŞBAKANIMIZA YAPILANLARA MİLLETİMİZ 'HAYIR' DEDİGıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bolu'da partisinin il başkanlığını ziyaret etti. 30 Mart...
BAKAN'DAN TUHAF MESAJ
GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker modernleşme ve kentleşme sürecinde insanlarla atların birbirinden ayrı düştüğünü, biniciliği yeni nesile aşılamak istediklerini belirterek, "Biz tekrar insanla atın buluşmasını sağlayacak yeni projeleri hayata geçirme projesindeyiz" dedi.
ATÇILIĞI GELİŞTİRDİK
Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantısı'na katılmak üzere kente gelen Mehdi Eker ilk olarak Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları'nı ziyaret etti. Bolu'da gıda, tarım ve hayvancılık alanında yapılan çalışmaları ortak akıl toplantısında değerlendireceklerini söyleyen Eker, "Önümüzdeki süreçte Bolu'nun gıda, tarım ve hayvancılık alanında uygulayacağı projeleri gözden geçirmek, buna ait bir tasavvuru birlikte oluşturmak, mevcut yapıdaki sorunların giderilmesinde sektör paydaşlarımızın hem önerilerini almak ve onlarla birlikte bu süreci değerlendirmek için ayrıntılı sektör ortak akıl toplantısı yapıyoruz. Dün bakanlığımızdan arkadaşlarımız buraya geldiler. Onlar yaklaşık 100 kişinin katıldığı Bolu'daki tüm dinamiklerin tarım, hayvancılık ve gıda ile ilgili kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı bir toplantı yaptılar. Orada ayrıntılı bir değerlendirme yapıldı. Bugün benim de katılacağım bir toplantı ile bunun sonuç çalışması yapılacak. Bolu, tarım ve hayvancılık sektöründe bizim dönemimizde başlatılan destekleme politikaları ve yeni projelerle çok önemli bir gelişme sağladı. Gerek beyaz et ihracatında, gerekse Bolu'nun toplam ihracatı içerisindeki tarım ve hayvancılığın payı kat ve kat arttı" dedi.
GÜZEL VE SOYLU ATLAR YETİŞTİRİLMESİ ÖNEMLİ
Bir gazetecinin, "Soylu ve güzel atların yetiştirilerek dünya pazarına açılması ile ilgili açıklamanız var. Bu konuda Bolu'yu düşünür müsünüz?" sorusunu Eker, şöyle yanıtladı:
"Burası Köroğlu'nun toprakları. Neden olmasın? Olur inşallah, onu da değerlendirelim. Anadolu coğrafyasında, bizim kendi tarihimizde millet olarak atla hep haşır neşir olunmuş. Ama atla insanlar birbirinden biraz ayrı düştü. Modernleşme ve kentleşme sürecinde ve bu ayrılığın aslında biz önemli olduğunu biliyoruz. Biz tekrar insanla atın buluşmasını sağlayacak yeni projeleri hayata geçirme projesindeyiz. Atçılığı geliştirdik ve belli bir noktaya geldi. Şimdi bu insanla daha çok nasıl buluşur, binicilik yeni nesillere, gençlere, çocuklara nasıl aşılanır, bazı hastalıklarda atla terapi özellikle nasıl mümkün olur, bunların merkezlerinin çoğaltılması, atçılık eğitim merkezlerinin kurulma süreci ile özellikle belediyelerimizin bu tür hizmetleri daha iyi yapacak projeleri hayata geçirmesini biz arzu ediyoruz. Biz de atçılığın geliştirilmesinden sorumlu bakanlık olarak bu anlamdaki tasavvurumuzu her imkanda, her fırsatta ilgili kurum ve kuruluşlarımızla, vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Bunlara destek olduğumuzu, olacağımızı, bunları geliştirmek için bir çalışma yaptığımızı ve yapacağımızı her fırsatta ifade ediyoruz. Güzel ve soylu atlar yetiştirilmesi bizim için çok önemli. Özellikle bazı özürlü ve engelli kardeşlerimizin tedavisinde atla gerçekte bir tedavi yapılabildiğini biz biliyoruz. Bunun tedavi şeklinin biraz daha yaygınlaştırılmasını düşünüyoruz."
Kaynak: