AKP'Lİ BELEDİYEDEN CİNAYET GİBİ İMAR KARARI
İstanbul'da yeşil alanlar bitti rant şehvetleri afet alanlarını talan etmeye kadar dayandı
Fatih Belediye Meclisi, tarihi yarımada sınırları içerisinde kalan 8 bin metrekare büyüklüğündeki 50 parsel araziyi oy çokluğu ile kısmen konut ve ticaret alanına çevirdi.İktidara geldi,ği günden beri başta ormanlar dahil tüm yeşil alanları ayrım gözetmeden imara açan ve toplumun büyük tepkisini çeken AKP İktidarı Büyükşehirlerde elde inşaat ve rant alanları kalmayınca gözünü afet toplanma bölgelerine dikti. Şehircilik planları içerisnde çok önceden ayrılmış ve büyük depremlerde halkın toplanma alanları olarak ayrılmış bu bölgelerde artık imara açılıyor. İşte afet zamanında hayat kurtaracak en önemli alanlardan biri daha AKP'li belediyenin rant iştahına kurban edilme yolunda.
CİNAYET İŞLEMEK GİBİ
AKSARAY'da, "afet toplanma alanı" olarak kullanılan 8 bin metrekarelik arazi, 5 katlı otel, konut projeleri ve tarihî bir caminin ihyası yapılmak üzere imara açıldı. İstanbul'un en önemli ulaşım noktalarından biri olan Vatan Caddesi üzerinde yer alan, bir kısmı otopark olarak kullanılan, bir kısmında da Migros bulunan arazinin hemen yanında Aytekin Kotil Parkı var.
RANT ŞEHVETİNE KURBAN EDİLEN İNSANLIK
Fatih Belediye Meclisi, tarihi yarımada sınırları içerisinde kalan 8 bin metrekare büyüklüğündeki 50 parsel araziyi oy çokluğu ile kısmen konut ve ticaret alanına çevirdi. Metal Yapı Konut Anonim Şirketi'nin satın aldığı araziye 5 kat yüksekliğinde otel ve konut projesi yapılabilecek. Konumu itibariyle İstanbul'un en önemli ulaşım noktalarından biri olan Vatan Caddesi üzerinde bulunan arazide, Menderes döneminde yıkılan camilerden biri olan Simkeş Camii İhya Projesi de yer alıyor. Ancak yıkılan caminin yerine otel yapılacağı için, yeni inşa edilecek cami Aytekin Kotil Parkı'nın yanı olacak.
OTEL VE KONUT YAPILABİLECEK
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün, projenin “1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1.000 ölçekli planın ana kararını bozucu, yoğunluğu artırıcı, emsal teşkil edici nitelikte" olduğu yönünde görüş bildirmesine rağmen, alınan kararla bölgeye otel ve konut projeleri yapılabilecek.
FATİH BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA
Konuyla ilgili Fatih Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise "2. derece ticaret alanı" (otel alanı) ve "konut alanı" olarak kabul edilen arazide otel alanının yüzde 92 oranında düşürüldüğü, park alanının ise yüzde 120 oranında genişletildiği savunuldu.
İMARA AÇTIK AMA İNŞAAT ALANINI DÜŞÜRDÜK UYUTMACASI
Açıklamada, “İmar Planı'na göre bu alandaki otel alanının oturum alanı 2.726 metrekare iken belediyemizin önerisiyle 1.520 metrekareye ve toplam inşaat alanı 13.630 metrekare iken 7600 metrekareye düşürülmüştür. Yine mevcut imar planında konut + ticaret alanı olarak gösterilen kısmın oturum alanı 2.550 metrekare iken belediyemizin önerisiyle 1.957 metrekareye ve toplam inşaat alanı ise 12.750 metrekare iken 9.785 metrekareye düşürülmüştür. Aynı plandaki park alanı ise mevcut planda 1.661 metrekare olarak belirlenmişken teklif planda 3.600 metrekareye çıkarılmıştır" ifadelerine yer verildi.
CHP'NİN DAVALARI SÜRÜYOR
Öte yandan, Mimarlar Odası ve CHP Fatih Belediye Meclis üyelerinin Fatih Belediyesi'nin hazırladığı 1/1.000'lik imar planları ile ilgili olarak İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nde açtığı davalar devam ediyor.
Kaynak: