17 ARALIK SORUŞTURMASINA TAKİPSİZLİK KARARI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 Aralık soruşturması kapsamında, işadamı Rıza Sarraf, Barış Güler ve Kaan Çağlayan'ın da aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında takipsizlik kararı verdi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 17 Aralık "Rüşvet ve Yolsuzluk" soruşturması 11 ay sonra tamamlandı.
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner, aralarında işadamı Rıza Sarraf ile eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ve eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan'ın da bulunduğu 53 kişi hakkında takipsizlik kararı verdi.
Takipsizlik kararında "suçun unsurlarının oluşmadığı" belirtildi. 70 sayfalık karar bugün avukatlara dağıtıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 Aralık Soruşturması kapsamında, işadamı Rıza Sarraf, Barış Güler ve Kaan Çağlayan'ın da aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında "Suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak ve yönetmek, suç örgütünün amaçları doğrultusunda faaliyette bulunmak, suçtan elde edilmiş malvarlığını aklamak, sahte belge düzenlemek, rüşvet vermek, kaçakçılık, fuhuş için kadın temin etmek" suçlarından açılan soruşturmada takipsizlik kararı verdi.
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner, eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın eyleminin ise "Yardım Toplama Kanunu'na muhalefet" niteliğinde değerlendirildiğinden, dosyanın ayrılmasına, gereğinin yapılması için İstanbul Valiliği'ne gönderilmesine karar verdi.
ASLAN'IN EVİNDE BULUNAN PARALAR VALİLİĞE...
Savcılık, 65 sayfalık kararında, Süleyman Aslan'ın evindeki ayakkabı kutularının içinde bulunduğu iddia edilen 4,5 milyon dolar dışındaki eşya ve paraların sahiplerine iadesine, 4,5 milyon doların ise İstanbul Valiliği'ne gönderilmesine karar verdi.
Savcılık kararında, "Takipsizlik kararının bir örneğinin, haklarında yasama dokunulmazlığı bulunması nedeniyle tarafımızdan soruşturma yapılamayan, ancak TBMM Soruşturma Komisyonu tarafından soruşturma yapıldığı bildirilen kişiler yönünden gereğinin takdiri için TBMM Başkanlığı'na gönderilmesine" denildi.
Kaynak: